Gastenboek

Schrijf in het gastenboek
Vorige 4/5 Volgende

Mandy uit Hilversum

30-11-2014 om 09:17 uur

Vorige week voor het eerst een les gevolgd bij Esther. Wat heb ik genoten en veel mogen leren en voelen. Voelde me direct op m'n gemak, er was volop ruimte om je vragen te stellen en ze sluit goed aan bij wat je graag wilt leren/ontwikkelen.

Zelf had ik al maanden last van mijn knie (na operatie aan m'n meniscus) en na de les van Esther heb ik voor het eerst sinds ruim 5 maanden weer pijn vrij kunnen lichtrijden. Ze deed iets met mijn benen, wat 'bodywork' heet en daarna voelde het gelijk stukken beter aan. Na veel fysio en extra controles enzovoort had ik niet verwacht binnen een korte tijd weer zo te kunnen lichtrijden, voor mij een klein wonder Waar ik super blij mee ben!

Kortom een goede en fijne plek voor mens en paard om je verder te ontwikkelen!

Sacha uit Amsterdam

27-11-2014 om 11:12 uur

Ik rij alweer bijna 5 jaar bij Esther op Nalah, het bonte paard dat je op de foto's terug kan zien. Ik ben bij toeval via een zakenrelatie van mij bij haar terecht gekomen. Als kind heb ik lang op een manege gereden en ben toen een lange tijd gestopt omdat ik op een manege rijden niet leuk meeer vond. Bij Esther vind ik alles waar ik al heel lang naar op zoek was. De paarden leven met elkaar in een kudde en staan zelden op stal. Ze geeft les op alle niveaus en voor ieder persoon heeft ze wel een paard dat bij je past. Alles is eigenlijk mogelijk, ze heeft heel veel geduld en is erg creatief met het geven van les zodat het nooit saai wordt en je echt verder kan komen met de doelen die je hebt of ze kan je helpen met bepaalde blokkades waar je tegenaan loopt. Ze heeft nu een hele goede bak buiten waar geen water in blijft staan dus kun je bijna altijd rijden. Ik zelf wissel dressuurles met springles af en leer ook van haar hoe je grondwerk en longeren moet doen. We kunnen ook heerlijk buiten rijden en zelfs wedstrijd rijden behoort tot de mogelijkheden mocht je die ambitie hebben. Af en toe rij ik ook op een van haar andere paarden zodat je ook veel over je eigen lichaam, energie en houding kan leren. Elk paard heeft weer zijn eigen kwaliteiten en karakter! Inmiddels rijden we nu met 5 vaste bijrijdsters bij haar en is het een heel gezellig groepje geworden. Ook de trainingen die er worden gegeven zijn super leerzaam. Het leuke is je bent nooit uitgeleerd! Ik help haar ook af en toe met de ponykampen en dat is ook altijd een groot feest. Kinderen voelen zich op hun gemak bij haar en zijn dol op haar dus blijven terugkomen:-) het klinkt allemaal misschien een beetje als te mooi om waar te zijn, maar ik geloof niet dat ik wat negatiefs kan bedenken. Behalve dat het soms in de winter misschien een beetje koud kan zijn, maar de keuken is klein genoeg om gezellig knus tegen elkaar aan te kunnen zitten;-)

Debora Boef

24-11-2014 om 08:58 uur

Een tijdje geleden een zitles gehad van Esther op 1 van haar eigen paarden. Dat was een leuke er leerzame les waarin ik in 1 uurtje veel informatie aangereikt kreeg om mijn houding en zit te verbeteren.

Omdat ik zo enthousiast was heb ik onlangs ook een grondwerk les genomen van Esther met mijn verzorgpaardje Mark. Ook dat was ontzettend leuk en leerzaam. Veel nieuwe dingetjes geleerd waarmee ik nu lekker zelf aan de slag kan.

Binnenkort ook maar eens een lesje onder het zadel inplannen bij Esther met mijn verzorgpaardje.

Renée

22-10-2014 om 21:36 uur

Op 19 oktober j.l. heb ik deelgenomen aan de workshop ' aarden met paarden'.
Het was een leerzame dag. Ik ben daardoor in gaan zien dat je meer kunt dan je denkt en sterker bent dan je denkt.
Na de workshop ben ik het eerst op mijn verzorgpaard gaan proberen. En ik kan zeggen het werkt!
Als jij aard tijdens het longeren of lopen, dan is het paard ook rustiger en meer op jou gericht.
Stress kun je ook door aarden van je af laten glijden. Kortom je kunt het voor zowel je paard, als voor jezelf in het dagelijks leven gebruiken.
Op mijn werk pas ik het ook toe en het helpt ook bij lastige gesprekken.
Ben heel blij dat ik deze workshop heb gedaan, want ik merk nu al dat het werkt.
Kortom een echte aanrader!
Ook als je geen paard rijd, want je kunt veel van de paarden leren. Vooral jezelf!

Naomi uit Hilversum

05-10-2014 om 15:12 uur

Ik rij alweer bijna 3 jaar bij Esther. Ik heb hiervoor op manege's gereden, maar kon nergens mijn draai vinden, tot ik bij Esther kwam. Esther kan ontzettend goed les geven, ze legt dingen duidelijk uit en geeft je extra tijd en aandacht bij dingen die je wat minder goed kan. Het maakt niet uit welk niveau je hebt, hoe je eruit ziet of hoe oud je bent: bij Esther wordt je geaccepteerd zoals je bent, hetzelfde geldt voor de paarden. De paarden worden met veel aandacht, respect en liefde behandeld, heel anders dan op een manege. Ik ben ook al 3 keer op ponykamp geweest bij Esther, wat elk jaar weer ontzettend leuk is! Ik rij in de lessen meestal op hetzelfde paard, maar op ponykamp ook op andere paarden, en daar leer je heel veel van. Op ponykamp doe je naast paardrijlessen ook andere activiteiten, zoals buitenritten en picknicken met de pony's. Ik heb de afgelopen jaren veel beter leren paardrijden dan ik op een manege had kunnen leren. En er valt nog steeds elke les weer iets te leren en te beleven

Pauline en Mariëtte uit Maarn

28-09-2014 om 13:00 uur

Dit jaar voor de 2e keer op ponykamp geweest bij Ester en Olav. Dit was weer zeer geslaagd! Mega gezellig, veel geleerd en veel verschillende activiteiten gedaan.
Ook hadden we een jaar of 2 les op onze verzorgpony in Maarn, ook van Ester. Dit waren erg leuke, leerzame en fijne lessen, dit is helaas gestopt omdat onze verzorgpony werd verkocht. Zeker al weer zin in ponykamp volgend jaar! En hopelijk binnenkort ook weer les

Ellen uit Rosmalen

19-09-2014 om 22:30 uur

Een geweldige plek, geweldige mensen en geweldige paarden. Mijn paard staat inmiddels al weer een jaar of 5 bij Esther in de kudde en hij is zo happy! Er heerst rust, harmonie. Iedereen, mens en paard, wordt geaccepteerd zoals hij is. De lessen worden gedreven gegeven door Esther, met creativiteit en oog voor de balans tussen mens en paard. Namen alle maneges maar hier een voorbeeld aan. Dan hadden we veel meer gelukkige paarden én ruiters.

Vorige 4/5 Volgende

Schrijf in het gastenboek

Naam:*
Woonplaats:
Bericht:*
Smileys:
Spamfilter:* Wat is acht plus negen?