Gastenboek

Schrijf in het gastenboek
Vorige 3/5 Volgende

melanie uit almere

19-08-2015 om 19:41 uur

ik rijd nu alweer in oktober 2 jaar bij Esther en leer iedere keer weer wat nieuws hier! Ze kijkt ook altijd op welk paard/pony je het beste past wat heel erg fijn is !!
ik heb ook dit jaar meegedaan aan ponykamp en het was echt geweldig allemaal leuke dingen gedaan elke dag lekker de paarden verzorgen en rijden op verschillende paarden met zadel en ook met de barebackpad We hebben ook een buitenrit gemaakt wat heel erg leuk en gezellig was ! ook een picknick gedaan met de paarden erbij en de laatste dag met z'n alle voltige gedaan op mick ! super leuk allemaal !!
in die twee jaar hier ben ik heel erg gegroeid zeker in me vertrouwen maar ook in het rijden zonder Esther was dit nooit gelukt, ben heel blij dat ik op freja mag rijden zij heeft me ook geholpen met me vertrouwen.
Als je ergens rijles wilt of ponykamp dan zou ik het zeker bij horsesolutions doen !

Zandra Cuenen uit Utrecht

03-08-2015 om 00:01 uur

Mijn pony heeft een rugblessure, waardoor hij al enige tijd niet bereden kan worden. Zodra rijden weer mogelijk is, wil ik ervoor zorgen dat deze problemen niet terug zullen keren. En dat betekent dat mijn eigen zit en balans( veel) beter moeten worden. Mijn instructeur heeft ooit zelf lessen bij Eshter gevolgd en zei: “Zij heeft precies wat jij nodig hebt”.

En dat klopt helemaal!

Esther neemt uitgebreid de tijd om je te leren kennen. Ze onderzoekt wat je wilt leren en hoe je dit het beste leert. In haar lessen laat ze je ervaren hoe je met het paard samen kunt werken, zodat alleen al denken aan een hulp of visualiseren door het paard wordt opgepikt en het gewenste effect heeft. Ik vond het geweldig om te merken hoeveel meer resultaat je hiermee kunt behalen.

Haar paarden zitten duidelijk goed in hun vel. Het is een plezier om met ze om te gaan en om ze te rijden.

Voor mij is de belangrijkste les die ik van Esther heb geleerd dat paardrijden niet alleen om techniek gaat, maar juist om gevoel en vertrouwen. Mijn zit en balans zijn nu al zo goed dat ik vrolijk zonder bit en zonder zadel rondrijd. En straks kan ik dat ook op mijn eigen pony!

Debora Boef uit Huizen

15-03-2015 om 10:43 uur

Gisteren met een klein groepje een houding-en-zit lesje gehad van Esther. Super gezellig en super leerzaam. En wat een leuke, mooie, brave paarden zijn het :-D Op naar de volgende les!! Er valt nog zoveel bij te leren... :-)

Agnes Meijs uit Hilversum

08-03-2015 om 22:53 uur

Sinds zo'n kleine 2 jaar volg ik lessen bij Esther, Ik heb in mijn jeugd nooit paardgereden want ik zag de manege setting helemaal niet zitten. Mijn droom is om paardentrektochten te gaan maken en wilde daarom de basis technieken van het rijden leren. Ik had een jaartje ergens anders gelest maar was van het paard gevallen en was de draad behoorlijk kwijt. Tegelijkertijd werd ik als proefkonijn betrokken in paardencoaching sessies waar het helemaal draaide om contact tussen mens en paard en de spiegeling van je gedrag. Het bleek een zeer nuttige ingang te zijn om mijn eigen leiderschap onder de loep te nemen dat ik zo nodig had in mijn werk in de natuur met groepen kinderen..

Bij Esther kreeg ik de kans om alle 3 de aspecten uit te diepen: contact, leiderschap en techniek.Ik ging zien wat het inhoudt om vanuit contact met het paard te leren paard rijden. Ik begon te ervaren hoe essentieel het is duidelijk te zijn, mijn energie te sturen, mij direct te aarden als ik angst voelde en na te gaan hoe congruent mijn gedragingen en gedachten zijn. Ik leerde stap voor stap vertrouwen hebben in mijn lespaard Sunny en begon de de kenmerken van mijn eigen lijf te herkennen en wat voor effect die op mijn paard hebben.

Esther ervaar ik als een zeer gedreven en bekwaam instructrice, met groot hart voor het welzijn van haar paarden en lesklanten in vele opzichten - meer dan alleen het lesgeven. Ook haar man Olav draagt op zijn manier hieraan bij.
Esther zet je aan tot verkenning van je capaciteiten binnen voor jou veilige grenzen en in respect voor de conditie van het paard.
Door de cursussen die ze zelf volgt -centered riding oa- geeft ze ook weer nieuwe les aanpakken door zodat je blijft bijleren.
In de tijd die ik bij haar gelest heb, ben ik zoveel in vertrouwen gegroeid dat ik nu niet overal meer nerveus van wordt. Ik kan nu op veel relaxtere wijze contact met paarden aangaan. Ik wil nog leren soepel in galop te gaan, mijn teken van vrijheid, en Esther houdt me kien op het onderzoeken van het waarom van die behoefte aan galopperen en laat me stap voor stap vertrouwen in mijn lijf en paard opbouwen.
Ze werkt zich te pletter en zou onderhand wel eens een prachtige eigen buiten- en binnen accommodatie verdienen in een natuurrijke omgeving!

tamar de haan uit zeist

31-12-2014 om 17:52 uur

Dit jaar was ik voor de tweede keer op ponykamp bij esther.
Het was een een heel leuk en leerzaam kamp.
Van de lessen leer ik altijd suuuper veel!!!!
De paarden zijn heel vriendelijk.En hebben een verschillend karakter! Esther zoekt voor iedereen een paard dat
bij hem/haar past en waar diegene van kan leren.
Het is heel leuk om op ponykamp mee te helpen met de paarden.
Ook als het niet zo goed weer is is er nog van alles te beleven!
Er is altijd een buitenrit. En ook gaan we vaak nog zwemmen.
Dit jaar zijn we zelfs een keer gaan duiken!!!

Mandy uit Hilversum

30-11-2014 om 09:17 uur

Vorige week voor het eerst een les gevolgd bij Esther. Wat heb ik genoten en veel mogen leren en voelen. Voelde me direct op m'n gemak, er was volop ruimte om je vragen te stellen en ze sluit goed aan bij wat je graag wilt leren/ontwikkelen.

Zelf had ik al maanden last van mijn knie (na operatie aan m'n meniscus) en na de les van Esther heb ik voor het eerst sinds ruim 5 maanden weer pijn vrij kunnen lichtrijden. Ze deed iets met mijn benen, wat 'bodywork' heet en daarna voelde het gelijk stukken beter aan. Na veel fysio en extra controles enzovoort had ik niet verwacht binnen een korte tijd weer zo te kunnen lichtrijden, voor mij een klein wonder Waar ik super blij mee ben!

Kortom een goede en fijne plek voor mens en paard om je verder te ontwikkelen!

Sacha uit Amsterdam

27-11-2014 om 11:12 uur

Ik rij alweer bijna 5 jaar bij Esther op Nalah, het bonte paard dat je op de foto's terug kan zien. Ik ben bij toeval via een zakenrelatie van mij bij haar terecht gekomen. Als kind heb ik lang op een manege gereden en ben toen een lange tijd gestopt omdat ik op een manege rijden niet leuk meeer vond. Bij Esther vind ik alles waar ik al heel lang naar op zoek was. De paarden leven met elkaar in een kudde en staan zelden op stal. Ze geeft les op alle niveaus en voor ieder persoon heeft ze wel een paard dat bij je past. Alles is eigenlijk mogelijk, ze heeft heel veel geduld en is erg creatief met het geven van les zodat het nooit saai wordt en je echt verder kan komen met de doelen die je hebt of ze kan je helpen met bepaalde blokkades waar je tegenaan loopt. Ze heeft nu een hele goede bak buiten waar geen water in blijft staan dus kun je bijna altijd rijden. Ik zelf wissel dressuurles met springles af en leer ook van haar hoe je grondwerk en longeren moet doen. We kunnen ook heerlijk buiten rijden en zelfs wedstrijd rijden behoort tot de mogelijkheden mocht je die ambitie hebben. Af en toe rij ik ook op een van haar andere paarden zodat je ook veel over je eigen lichaam, energie en houding kan leren. Elk paard heeft weer zijn eigen kwaliteiten en karakter! Inmiddels rijden we nu met 5 vaste bijrijdsters bij haar en is het een heel gezellig groepje geworden. Ook de trainingen die er worden gegeven zijn super leerzaam. Het leuke is je bent nooit uitgeleerd! Ik help haar ook af en toe met de ponykampen en dat is ook altijd een groot feest. Kinderen voelen zich op hun gemak bij haar en zijn dol op haar dus blijven terugkomen:-) het klinkt allemaal misschien een beetje als te mooi om waar te zijn, maar ik geloof niet dat ik wat negatiefs kan bedenken. Behalve dat het soms in de winter misschien een beetje koud kan zijn, maar de keuken is klein genoeg om gezellig knus tegen elkaar aan te kunnen zitten;-)

Vorige 3/5 Volgende

Schrijf in het gastenboek

Naam:*
Woonplaats:
Bericht:*
Smileys:
Foto:
Spamfilter:* Wat is zeven plus vier?