Gastenboek

Schrijf in het gastenboek
Vorige 2/5 Volgende

Joyce de Jong uit Ede

13-08-2018 om 16:28 uur

Na een lange tijd zoeken eindelijk mijn plek gevonden! Vanaf moment 1 al gelijk een goede klik met Esther. Wat een enorm leuke vrouw is dat! Haar manier van lesgeven en haar omgang met de paarden vindt ik geweldig en past helemaal bij wie ik ben. Ze is enorm geduldig en legt alles heel fijn uit. Echt een aanrader voor jong en oud!

Marie-Claire uit Hilversum

13-08-2018 om 11:52 uur

Gun het jezelf, en als je een eigen paard hebt, je paard (!) om bij Esther les te nemen.
Voor mij is er een wereld open gegaan, en die wereld blijft groeien. Ik rij nu ongeveer 5 jaar bij Esther en heb het geluk dat ik bijrijder ben van een van haar paarden en ik leer nog steeds, elke dag.

Ik heb, sinds ik bij Esther rij, pas echt geleerd hoe om te gaan met paarden. Hoe, met name, je eigen lichaamsbewustzijn, je handelen/bewegen, je eigen gemoedstoestand (vooral als je na een stressvolle dag na het werk naar stal komt), je houding op het paard, de kennis over het lichaam van het paard, het loswerken van een paard aan de hand, het leven van een paard kan verbeteren en daarmee de connectie samen met het paard. Je hebt echt geen duur sport paard nodig om goed te kunnen rijden. Je hebt bovenstaande kennis en eigen interesse nodig, en dan kan je werkelijk van elk paard (zelfs afgekeurd!) een top paard maken, inhoudende een paard in balans, een paard dat de juiste bespiering heeft en weet hoe zijn spieren te gebruiken (hierover ben ik nu aan het leren!) met andere woorden: een gelukkig paard!

Bij Esther heb je de kans om dit te leren. En het mooie is, niets hoeft en eigenlijk mag alles zolang het in het belang van de paarden is en je het met gevoel en goede intentie doet. Die rust en ruimte die Esther je geeft om jezelf te ontwikkelen op jouw eigen tempo, en juist daarmee het welzijn van de paarden vergroot, is ongelofelijk. Het maakt niet uit of je na 5 jaar nog steeds moeite hebt om echt perfect gecentreerd te zitten, omdat je nog steeds de neiging hebt om je onderrug enigszins weg te drukken en je bovenrug iets achterover te houden. Esther en ik werken hier nog steeds aan, maar op een manier dat het niet frustrerend is of wordt! Hoe ongelofelijk mooi is dat. En ik kan zeggen, de momenten dat het lukt, je merkt het direct aan het paard en je blijft zoeken naar dat gevoel, steeds weer opnieuw. 80% ligt bij jezelf, het is zo belangrijk en mooi om daar aan te werken, want echt waar, de paarden gaan ontspannen en lopen fantastisch, mooie ruime gangen, mooie losse ruggen (en kijk om je heen dat zie je zeldzaam!).

Neem niet alleen les, maar doe vooral ook mee aan de workshops o.a. Verbeter je zit in een dag en Ogen scholen. Met name Ogen scholen gaat je kijk op de wereld van het paard veranderen. Ik heb nu al 4 keer deelgenomen (en zal nog vaker deelnemen) omdat je zo ontzettend veel leert over het paard, en hoe je een paard kan helpen in zijn natuurlijke scheefheid. Hoe je een gelukkige atleet kan maken van je paard, en dat in samenhang met Centered Riding technieken en lessen van Esther is de sleutel naar een gezond, gelukkig paard dat in balans is.

Je zult merken dat de paarden bij Esther allemaal in balans zijn. Ze zijn stuk voor stuk gevoelig voor de kleinste veranderingen in je eigen zit. Je leert voelen, je leert communiceren met het paard. Daarom gun het jezelf, gun het je dochter of zoon, en gun het je eigen paard om naar Esther te komen. Ik rij enkele keren per week vanuit Hilversum naar Ede, naast een drukke baan, en ik hou dit vol omdat het mij zo ontzettend veel geeft, elke keer weer. En vaak rij ik niet eens, dan ben ik lekker met grondwerk bezig. Het mooie is, dat mag en dat kan maar hoeft niet, zolang in overleg. De mogelijkheden om zelf als ruiter en maatje van je paard te groeien zijn oneindig. Wil je leren paardrijden en een gelukkig paard hebben, kom dan naar Esther.

Karin uit Bilthoven

25-06-2018 om 15:16 uur

Ogen scholen!

Wat een interessante dag, ik heb heel veel geleerd.
Het scheve paard uitgelegd op de meest simpele manier.
Verder was er een hele fijne sfeer, interessante paarden, lekker en gezonde lunch.

Zeker een aanrader!

Marleen Bouwer uit Hilversum

10-07-2017 om 22:03 uur

Hoe kom ik bij Horsesolutions terecht? Via Mandy uit Loosdrecht waar mijn dochter lest. Ik rijd nu bijna een jaar bij Horsesolutions nadat ik vroeger gereden heb als kind bij Tante Roos in Loosdrecht. Het begon bij mij weer te kriebelen toen ik mijn dochter zag rijden. Dus op naar Nederhorst den Berg een dorp waar mijn man is geboren. Ja hoe verzin je het. Ik kwam voor het eerst bij Esther en voelde mij gelijk thuis. Een liefde voor de paarden was voelbaar maar ook de uitstraling van Esther met heel veel kennis. Vakkennis. Nou dat bleek, ik wist dat ik ooit de basis heb geleerd en ik dacht meer maar dat er dus nog veel meer bij komt kijken daar kwam ik bij Esther achter. Er ging een wereld voor me open. Centered Horse Riding never heard of haha . Nou toen werd ik gevraagd of ik met een workshop wilde mee doen.Workshop lichaamsbewustzijn zondag 2 juli 2017. Nou dat leek me leuk. Ondertussen had ik Saskia en Floor leren kennen bij de paarden en reden we ook dikwijls samen. Leerde veel en hadden ook veel lol. Nou ook deze dames deden mee met deze workshop. Ja wat kan je verwachten, nou dat wist ik dus echt niet. Ik moest sportieve kleding aan. Ik draag dus altijd mijn rijkleding als ik bij Esther ben en nu moest ik iets anders aan. Oke. 10 uur starten tot 16.00 uur. Nou dat beloofd wat zo'n lange dag. Nou we begonnen met zijn zessen. Eerst lekker aan de koffie met koek. Niet te lang want dat was zonde van de dag En hup in de kring oefeningen doen om jezelf helemaal los te maken. de kleinste gewrichtjes . Na een aantal oefeningen begon het echte werk. Op de yoga mat jezelf lang maken en geen holle rug. Nou voor onze groep was dat best lastig maar het lukte uiteindelijk wel. Na deze oefeningen was het tijd voor een heerlijke lunch. Ja waar hard gewerkt wordt moet ook lekker gegeten worden. Na de lunch met buikje vol op de yogabal doen alsof je rijd op het paard. Nou je denkt simpel maar niets is minder waar. Druk puffend en steunend en lachend lukt het ons steeds beter om onze houding en zit te verbeteren. Hoe is het mogelijk? Nu op de bal licht rijden nou wie bedenkt zoiets Horsesolutions natuurlijk. Ik kan niet anders zeggen ik was kapot aan het einde van deze dag maar ook voldaan jeetje wat had ik met alle anderen veel geleerd. En ja raad eens, eerstvolgende les zonder zadel met pad had ik de beste zit ever.!!!! Nu blijven oefenen. En dan weet ik zeker op naar de volgende workshop waar we ook weer heel veel van op zullen steken om dit dan later weer op het paard te gebruiken. In 1 woord FANTASTISCH !!!! lieve groet,Marleen

Lia uit Zeist

25-06-2017 om 21:04 uur

Toen mijn dochter (7 jaar) wilde paardrijden gingen we op zoek naar een manege waar je èn goed leert rijden èn goed met paarden leert omgaan. We hebben heel wat maneges gezien en uiteindelijk bij Esther precies gevonden wat we zochten. Dit is echt een fijne plek! Heel knus, gezellig, de paarden zijn opvallend vriendelijk en ontspannen en Esther gaat super leuk met haar paarden om. En ook met kinderen! Mijn dochter vindt het geweldig dat ze zoveel zelf mag doen, want Esther voelt precies aan wat ze haar al kan toevertrouwen.
En Esther geeft gewoon fantastisch goed les! Ze weet zoveel te vertellen over goed zitten, houding, balans, ademhaling, aandacht voor je paard, enzovoort, allemaal dingen die ik vroeger op de manege niet of nauwelijks geleerd heb, maar heel goed werken in het contact met je paard. En ook Esthers paarden zijn uitstekende instructeurs ;-) doordat zij zo attent reageren leer je veel sneller dan op een manegepaard. Wij hebben nog niet eens zoveel lessen gehad (we rijden om de week) maar toch hebben we allebei al grote vorderingen gemaakt. En we hebben elke keer weer een hele leuke paardenmiddag.
Het enige minpuntje (voor ons dan) is dat het niet op fietsafstand is, maar hier rijden we graag voor om

Saskia Nagtegaal uit Naarden

04-06-2017 om 13:46 uur

Het is eigenlijk een wonder hoe ik bij Esther terecht gekomen ben. Ik zou ruim een jaar geleden met een vriendin gaan paardrijden op Terschelling. Ik heb in mijn leven wel eens op een paard gezeten van familie, maar nooit les gehad. het leek mij raadzaam gezien mijn leeftijd en ervaring ( niet dus) om een paar lessen te nemen.
Via een collega kwam ik terecht bij Esther. Achteraf is dat de keuze van mijn leven geweest.
Gelijk al de eerste les stelde Esther mij helemaal op mijn gemak.
De paarden de lessen en het totaalplaatje hebben gemaakt dat ik helemaal enthousiast geworden ben.
IK heb nu een jaartje les en moet nog een heleboel leren
Laatste les zijn we met een nog een paar dames en Olav haar man op een buiten rit geweest echt heel mooi was dat. Olav haar man en Esther hebben ook deze buiten rit weer zeer professioneel begeleid.
Esther heeft als gave, wat je tegenwoordig weinig meer ziet, dat ze echt gaat voor alles wat ze doet.
IK hoop dat ik nog jaren mag genieten van deze rijschool.

floor cloo uit Hilversum

18-12-2016 om 09:46 uur

Sinds een paar weken heb ik les bij Esther.
In mijn jonge jaren reed ik op shet- en ijslanders. Lekker buiten rijden, omgaan met pony's op een heel ongedwongen manier. Een grote hobby van mij, die ik nu vele jaren later graag weer wilde opzoeken.

Zo kwam ik terecht bij Esther, die me een indrukwekkende rondleiding gaf in Nederhorst ten Berg. Al snel werd duidelijk dat de bijzondere manier van omgaan met de paarden en mensen het beste uit je haalt. Esther geeft veel aandacht aan houding. De resultaten zijn verbluffend en leiden tot een prachtige samenwerking. Wat een prachtig cadeau om dit te ervaren.

Vorige 2/5 Volgende

Schrijf in het gastenboek

Naam:*
Woonplaats:
Bericht:*
Smileys:
Spamfilter:* Wat is acht plus negen?