Gastenboek

Schrijf in het gastenboek
Vorige 2/5 Volgende

Lia uit Zeist

25-06-2017 om 21:04 uur

Toen mijn dochter (7 jaar) wilde paardrijden gingen we op zoek naar een manege waar je èn goed leert rijden èn goed met paarden leert omgaan. We hebben heel wat maneges gezien en uiteindelijk bij Esther precies gevonden wat we zochten. Dit is echt een fijne plek! Heel knus, gezellig, de paarden zijn opvallend vriendelijk en ontspannen en Esther gaat super leuk met haar paarden om. En ook met kinderen! Mijn dochter vindt het geweldig dat ze zoveel zelf mag doen, want Esther voelt precies aan wat ze haar al kan toevertrouwen.
En Esther geeft gewoon fantastisch goed les! Ze weet zoveel te vertellen over goed zitten, houding, balans, ademhaling, aandacht voor je paard, enzovoort, allemaal dingen die ik vroeger op de manege niet of nauwelijks geleerd heb, maar heel goed werken in het contact met je paard. En ook Esthers paarden zijn uitstekende instructeurs ;-) doordat zij zo attent reageren leer je veel sneller dan op een manegepaard. Wij hebben nog niet eens zoveel lessen gehad (we rijden om de week) maar toch hebben we allebei al grote vorderingen gemaakt. En we hebben elke keer weer een hele leuke paardenmiddag.
Het enige minpuntje (voor ons dan) is dat het niet op fietsafstand is, maar hier rijden we graag voor om

Saskia Nagtegaal uit Naarden

04-06-2017 om 13:46 uur

Het is eigenlijk een wonder hoe ik bij Esther terecht gekomen ben. Ik zou ruim een jaar geleden met een vriendin gaan paardrijden op Terschelling. Ik heb in mijn leven wel eens op een paard gezeten van familie, maar nooit les gehad. het leek mij raadzaam gezien mijn leeftijd en ervaring ( niet dus) om een paar lessen te nemen.
Via een collega kwam ik terecht bij Esther. Achteraf is dat de keuze van mijn leven geweest.
Gelijk al de eerste les stelde Esther mij helemaal op mijn gemak.
De paarden de lessen en het totaalplaatje hebben gemaakt dat ik helemaal enthousiast geworden ben.
IK heb nu een jaartje les en moet nog een heleboel leren
Laatste les zijn we met een nog een paar dames en Olav haar man op een buiten rit geweest echt heel mooi was dat. Olav haar man en Esther hebben ook deze buiten rit weer zeer professioneel begeleid.
Esther heeft als gave, wat je tegenwoordig weinig meer ziet, dat ze echt gaat voor alles wat ze doet.
IK hoop dat ik nog jaren mag genieten van deze rijschool.

floor cloo uit Hilversum

18-12-2016 om 09:46 uur

Sinds een paar weken heb ik les bij Esther.
In mijn jonge jaren reed ik op shet- en ijslanders. Lekker buiten rijden, omgaan met pony's op een heel ongedwongen manier. Een grote hobby van mij, die ik nu vele jaren later graag weer wilde opzoeken.

Zo kwam ik terecht bij Esther, die me een indrukwekkende rondleiding gaf in Nederhorst ten Berg. Al snel werd duidelijk dat de bijzondere manier van omgaan met de paarden en mensen het beste uit je haalt. Esther geeft veel aandacht aan houding. De resultaten zijn verbluffend en leiden tot een prachtige samenwerking. Wat een prachtig cadeau om dit te ervaren.

Hilde Roskam uit Heteren

07-09-2016 om 17:30 uur

Na 7 jaar ponykamp bij Esther was ik dat nu toch wel een beetje ontgroeit. Gelukkig had Esther de perfecte oplossing, Trainingsweek! 5 dagen lang theorie, oefeningen en natuurlijk rijden! Ik heb nog nooit zoveel geleerd over rijden, paarden en mezelf. En er was natuurlijk best ruimte om te gaan zwemmen als het te warm werd.
Naast op het paard zitten werd er nu ook veel nadruk gelegd op het werken met je paard op de grond; grondwerk, longeren en aan de hand loswerken.
Esther neemt veel tijd voor je en je krijgt les op je eigen niveau.
Kortom een hele leerzame en gezellige week!

Janne van rijnsoever uit Zeist

18-08-2016 om 12:01 uur

Ik les nu ongeveer een jaar om de week bij horsesolutions, ik ben er al meerdere malen op ponykamp geweest en dit jaar ook op trainingskamp.
Ik leer ontzettend veel van Esther en het is altijd leuk. De ponykampen zijn erg gezellig en leerzaam, ook de traningingsweek was super leuk en voornamelijk erg leerzaam. We hebben niet alleen gereden, maar ook veel theorie behandeld, gelongeert, grondwerk gedaan en met de paarden losgewerkt.
De paarden worden goed verzorgd, zien er goed uit en zijn ook gelukkig, daardoor is het heel fijn om met de paarden te werken.
Kortom, het is een hele fijne stal waar het leuk is om te zijn, je krijgt voldoende aandacht en wordt altijd goed geholpen. Als je er dan nog geen genoeg van kan krijgen, kan je ook helpen met de stallen uitmesten en de paarden verzorgen.

melanie uit almere

19-08-2015 om 19:41 uur

ik rijd nu alweer in oktober 2 jaar bij Esther en leer iedere keer weer wat nieuws hier! Ze kijkt ook altijd op welk paard/pony je het beste past wat heel erg fijn is !!
ik heb ook dit jaar meegedaan aan ponykamp en het was echt geweldig allemaal leuke dingen gedaan elke dag lekker de paarden verzorgen en rijden op verschillende paarden met zadel en ook met de barebackpad We hebben ook een buitenrit gemaakt wat heel erg leuk en gezellig was ! ook een picknick gedaan met de paarden erbij en de laatste dag met z'n alle voltige gedaan op mick ! super leuk allemaal !!
in die twee jaar hier ben ik heel erg gegroeid zeker in me vertrouwen maar ook in het rijden zonder Esther was dit nooit gelukt, ben heel blij dat ik op freja mag rijden zij heeft me ook geholpen met me vertrouwen.
Als je ergens rijles wilt of ponykamp dan zou ik het zeker bij horsesolutions doen !

Zandra Cuenen uit Utrecht

03-08-2015 om 00:01 uur

Mijn pony heeft een rugblessure, waardoor hij al enige tijd niet bereden kan worden. Zodra rijden weer mogelijk is, wil ik ervoor zorgen dat deze problemen niet terug zullen keren. En dat betekent dat mijn eigen zit en balans( veel) beter moeten worden. Mijn instructeur heeft ooit zelf lessen bij Eshter gevolgd en zei: “Zij heeft precies wat jij nodig hebt”.

En dat klopt helemaal!

Esther neemt uitgebreid de tijd om je te leren kennen. Ze onderzoekt wat je wilt leren en hoe je dit het beste leert. In haar lessen laat ze je ervaren hoe je met het paard samen kunt werken, zodat alleen al denken aan een hulp of visualiseren door het paard wordt opgepikt en het gewenste effect heeft. Ik vond het geweldig om te merken hoeveel meer resultaat je hiermee kunt behalen.

Haar paarden zitten duidelijk goed in hun vel. Het is een plezier om met ze om te gaan en om ze te rijden.

Voor mij is de belangrijkste les die ik van Esther heb geleerd dat paardrijden niet alleen om techniek gaat, maar juist om gevoel en vertrouwen. Mijn zit en balans zijn nu al zo goed dat ik vrolijk zonder bit en zonder zadel rondrijd. En straks kan ik dat ook op mijn eigen pony!

Vorige 2/5 Volgende

Schrijf in het gastenboek

Naam:*
Woonplaats:
Bericht:*
Smileys:
Foto:
Spamfilter:* Wat is zeven plus vier?