Gastenboek

Schrijf in het gastenboek
1/5 Volgende

Esther uit Ede

22-07-2019 om 20:12 uur

Bij toeval zijn wij in contact gekomen met Esther en “haar paarden”. Er stond namelijk een bord aan de Lunterseweg in Ede met daarop “ ponyles” en daar fietste mijn man nu ruim een jaar geleden langs. Hij informeerde meteen naar de mogelijkheden en kwam daarbij in gesprek met Esther die heel respectvol en met passie over haar werk en paarden sprak. Dit sprak ons meteen aan en inmiddels heeft onze dochter al heel veel leuke lessen achter de rug. Ze rijdt elke week op een ander paard/pony en leert naast het rijden ook hoe je paarden moet verzorgen. Er is veel persoonlijke aandacht (voor paard en ruiter) en Esther heeft veel geduld, daarnaast is ze erg enthousiast en dat werkt aanstekelijk.

Anne uit Rhenen

19-07-2019 om 22:55 uur

Mijn dochter is sinds mei aan het lessen bij Esther om weer vertrouwen terug te krijgen bij het paardrijden. Dat is super gelukt. Esther geeft erg fijn en met veel respect voor de paarden les. De kinderen leren dat respect ook voor de pony's en paarden, samenwerken, je eigen energie gebruiken. Mijn dochter heeft heel erg veel plezier tijdens de lessen én leert ook nog eens goed zitten, in balans en met respect voor de pony. Er zijn fijne paarden en pony's die zoveel mogelijk buiten zijn samen met anderen. Daarom geen gefrustreerde of afgestompte dieren, maar goede leermeesters en juffen. Voor ons een super combinatie en aanrader!

Carolien uit Driebergen

17-01-2019 om 15:48 uur

Ha Esther, inmiddels zijn mijn dochter en meerdere kleinere buurtkids bij je aan het lessen. Als ik de verhalen van ze hoor krijg ik kippenvel. Wat ben je toch een bijzondere dame en horselady! Als ik voor mezelf spreek: ik wou dat toen ik 10 was van jou had les gekregen. Hoe jij zitten, balans houden, energie en leiding weet over te dragen is mind-blowing. Ik heb na één les bij jou er dingen voor mijn dagelijkse leven uitgehaald. Bijvoorbeeld: 'vanuit je ruggengraat leven ipv de voorkant'. Ik wil je enorm bedanken voor wat je ons allemaal geeft. Het is gewoon transformatie - en smaakt naar meer. Jij en Olav succes met jullie prachtige bedrijf! Hartegroet, C.

Kirsten uit Driebergen

11-12-2018 om 17:30 uur

Ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen met vertellen.
ik ontmoeten Esther toen ik 9 jaar oud was ( ik ben nu 20 jaar) om een lang verhaal te besparen vanaf de eerste les bij haar voelde ik ik mij zo op mijn gemak. en ik ben sinds die les nooit meer bij haar weg gegaan.

Horsesolutions heeft mij geinspireerd om ook mijn opleiding te gaan volgen,hippisch ondernemer paard en sport niveau 4 aan het aeres mbo in barneveld. die ik ook succevol heb afgerond. ik heb stage gelopen bij Horsesolutions. En heb hier heel veel kansen en doorgroei mogelijkheden gehad. ik heb zo veel geleerd van de centerd riding technieken. en werd hierdoor meer geinspireerd dat ik mijn reis zelfs doorzette naar een centerd riding bedrijf in spanje!

om weer bij horsesolutions terug te komen ben ik op mijn 9e jaar begonnen en ik ben niet meer van plan om weg te gaan. Het bedrijf brengt een zeer goede sfeer met zich mee en de kennis is ongekend, je bent nooit uitgeleerd! mijn doel is dan ook om met mijn lease paard de eventing sport te gaan beoefenen. dit doe ik onder de zeer deskundige begeleiding van Esther en olav.
Het is een fantastische rijschool waar iedereen zijn deskundigheid goed wil overbrengen en toepassen.erg betrouwbare paarden en omgeving met erg mooie uitrijmogelijkheden
en facaliteiten op het bedrijf!

Karin uit Ede

06-09-2018 om 13:08 uur

Petje af voor Esther en haar man Olaf die met zoveel liefde en passie hun stal in Ede runnen.
Kort nadat mijn dochter bij Esther met rijles was begonnen, heb ik zelf ook mijn lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan en de stap genomen om te gaan leren paardrijden. De manier van lesgeven waarbij het welzijn van ruiter én paard centraal staat voelde meteen goed.

Wat heb ik al een hoop geleerd in de afgelopen paar maanden. Uitgangspunt is telkens een juiste gecentreerde zit en een goede balans van je lichaam. Esther besteedt hier veel aandacht aan en leert het je allemaal stap voor stap in je eigen tempo. Op die manier leer je optimaal te voelen en mee te gaan in de bewegingen van het paard en reageert het met minimale hulpen op wat je vraagt. De paarden zijn je spiegel en zeer geduldig en betrouwbaar. Ze laten je precies zien wat jij met je lichaam communiceert en verliezen daarbij niet hun geduld. Als beginnend ruiter vind ik dat heel prettig en leerzaam. Meestal zie je dan meteen waar je jezelf op dat punt kunt verbeteren.

Naast een fijne samenwerking met het paard is bij Esther ook de verzorging ervan een belangrijk onderdeel. Ieder paard is een individu, heeft zijn eigen behoeften en daarmee persoonlijke verzorging nodig. Je leert hoe het paard subtiele signalen kan afgeven, maar ook zelf met andere ogen naar de omgeving te kijken.

Mijn belangstelling gaat ook uit naar de workshop Ogen Scholen om op die manier meer inzicht te krijgen in het bewegingsapparaat van het individuele paard en wat het nodig heeft om samen in goede harmonie te kunnen werken.

De liefdevolle visie en de persoonlijke aandacht, het geduld en vooral ook de humor van Esther maken dat ik na elke rijles weer vol energie naar huis ga! Ook ik hoop op deze fijne stal nog lang te mogen blijven rijden.

Joyce de Jong uit Ede

13-08-2018 om 16:28 uur

Na een lange tijd zoeken eindelijk mijn plek gevonden! Vanaf moment 1 al gelijk een goede klik met Esther. Wat een enorm leuke vrouw is dat! Haar manier van lesgeven en haar omgang met de paarden vindt ik geweldig en past helemaal bij wie ik ben. Ze is enorm geduldig en legt alles heel fijn uit. Echt een aanrader voor jong en oud!

Marie-Claire uit Hilversum

13-08-2018 om 11:52 uur

Gun het jezelf, en als je een eigen paard hebt, je paard (!) om bij Esther les te nemen.
Voor mij is er een wereld open gegaan, en die wereld blijft groeien. Ik rij nu ongeveer 5 jaar bij Esther en heb het geluk dat ik bijrijder ben van een van haar paarden en ik leer nog steeds, elke dag.

Ik heb, sinds ik bij Esther rij, pas echt geleerd hoe om te gaan met paarden. Hoe, met name, je eigen lichaamsbewustzijn, je handelen/bewegen, je eigen gemoedstoestand (vooral als je na een stressvolle dag na het werk naar stal komt), je houding op het paard, de kennis over het lichaam van het paard, het loswerken van een paard aan de hand, het leven van een paard kan verbeteren en daarmee de connectie samen met het paard. Je hebt echt geen duur sport paard nodig om goed te kunnen rijden. Je hebt bovenstaande kennis en eigen interesse nodig, en dan kan je werkelijk van elk paard (zelfs afgekeurd!) een top paard maken, inhoudende een paard in balans, een paard dat de juiste bespiering heeft en weet hoe zijn spieren te gebruiken (hierover ben ik nu aan het leren!) met andere woorden: een gelukkig paard!

Bij Esther heb je de kans om dit te leren. En het mooie is, niets hoeft en eigenlijk mag alles zolang het in het belang van de paarden is en je het met gevoel en goede intentie doet. Die rust en ruimte die Esther je geeft om jezelf te ontwikkelen op jouw eigen tempo, en juist daarmee het welzijn van de paarden vergroot, is ongelofelijk. Het maakt niet uit of je na 5 jaar nog steeds moeite hebt om echt perfect gecentreerd te zitten, omdat je nog steeds de neiging hebt om je onderrug enigszins weg te drukken en je bovenrug iets achterover te houden. Esther en ik werken hier nog steeds aan, maar op een manier dat het niet frustrerend is of wordt! Hoe ongelofelijk mooi is dat. En ik kan zeggen, de momenten dat het lukt, je merkt het direct aan het paard en je blijft zoeken naar dat gevoel, steeds weer opnieuw. 80% ligt bij jezelf, het is zo belangrijk en mooi om daar aan te werken, want echt waar, de paarden gaan ontspannen en lopen fantastisch, mooie ruime gangen, mooie losse ruggen (en kijk om je heen dat zie je zeldzaam!).

Neem niet alleen les, maar doe vooral ook mee aan de workshops o.a. Verbeter je zit in een dag en Ogen scholen. Met name Ogen scholen gaat je kijk op de wereld van het paard veranderen. Ik heb nu al 4 keer deelgenomen (en zal nog vaker deelnemen) omdat je zo ontzettend veel leert over het paard, en hoe je een paard kan helpen in zijn natuurlijke scheefheid. Hoe je een gelukkige atleet kan maken van je paard, en dat in samenhang met Centered Riding technieken en lessen van Esther is de sleutel naar een gezond, gelukkig paard dat in balans is.

Je zult merken dat de paarden bij Esther allemaal in balans zijn. Ze zijn stuk voor stuk gevoelig voor de kleinste veranderingen in je eigen zit. Je leert voelen, je leert communiceren met het paard. Daarom gun het jezelf, gun het je dochter of zoon, en gun het je eigen paard om naar Esther te komen. Ik rij enkele keren per week vanuit Hilversum naar Ede, naast een drukke baan, en ik hou dit vol omdat het mij zo ontzettend veel geeft, elke keer weer. En vaak rij ik niet eens, dan ben ik lekker met grondwerk bezig. Het mooie is, dat mag en dat kan maar hoeft niet, zolang in overleg. De mogelijkheden om zelf als ruiter en maatje van je paard te groeien zijn oneindig. Wil je leren paardrijden en een gelukkig paard hebben, kom dan naar Esther.

1/5 Volgende

Schrijf in het gastenboek

Naam:*
Woonplaats:
Bericht:*
Smileys:
Foto:
Spamfilter:* Wat is zeven plus vier?