Gastenboek

Schrijf in het gastenboek
1/5 Volgende

Moniek uit Wageningen

13-08-2021 om 21:04 uur

Esther en olav zijn super fijne en eerlijke mensen die enorm veel liefde en passie hebben voor hun paarden en hun bedrijf. Ik rij er nu 3 jaar en leer er enorm veel. Je krijgt les hoe je met je eigen houding veel kunt doen om je paard te helpen en om je eigen balans te verbeteren met je houding en zit. Ik raad iedereen aan om hier lessen te volgen.

Aera uit Ede

25-07-2021 om 11:50 uur

Van half maart tot half mei heb ik stage gelopen bij Horsesolutions. Waar ik toen nog heel onzeker was, is er een wereld voor me open gegaan! Sinds mijn stage ben ik veel zelfverzekerder en blijer in het dagelijkse leven en heb ik veel ervaringen opgedaan waardoor het o.a. op school makkelijker is geworden.

Om over het bedrijf te hebben: Horsesolutions biedt veel mogelijkheden voor jou, als lesklant, om te leren. Dit kan heel breed zijn: van rijlessen tot aan het werken met paarden vanaf de grond. Naast het rijden, wordt er ook veel aandacht besteed aan de veilige omgang met paarden en pony’s, het is zoveel meer dan alleen rijden.

Er is veel aandacht voor jou als ruiter / persoon, in tegenstelling tot vele andere hippische bedrijven. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe plek waar je veel wilt leren, raad ik Horsesolutions aan. Ik heb het geluk dat ik nog steeds bij Esther en haar paarden mag komen, en ik leer nog steeds heel veel bij! Esther vindt het welzijn van de paarden en pony’s erg belangrijk. Daardoor zijn de paarden in balans, gezond en kunnen jou veel leren i.c.m goede (rij)lessen van Esther.

Ik ken Esther niet eens zo lang, maar er is altijd veel mogelijk als je zelf wilt leren en een goede intentie hebt. Ook als je nieuw bent; je krijgt altijd een welkom gevoel door de fijne sfeer die er hangt en voelt je daardoor snel op je plek.

Dus zoek je een leuke stageplek of plek om te rijden / leren? Kom dan naar Horsesolutions!Esther uit Ede

22-07-2019 om 20:12 uur

Bij toeval zijn wij in contact gekomen met Esther en “haar paarden”. Er stond namelijk een bord aan de Lunterseweg in Ede met daarop “ ponyles” en daar fietste mijn man nu ruim een jaar geleden langs. Hij informeerde meteen naar de mogelijkheden en kwam daarbij in gesprek met Esther die heel respectvol en met passie over haar werk en paarden sprak. Dit sprak ons meteen aan en inmiddels heeft onze dochter al heel veel leuke lessen achter de rug. Ze rijdt elke week op een ander paard/pony en leert naast het rijden ook hoe je paarden moet verzorgen. Er is veel persoonlijke aandacht (voor paard en ruiter) en Esther heeft veel geduld, daarnaast is ze erg enthousiast en dat werkt aanstekelijk.

Anne uit Rhenen

19-07-2019 om 22:55 uur

Mijn dochter is sinds mei aan het lessen bij Esther om weer vertrouwen terug te krijgen bij het paardrijden. Dat is super gelukt. Esther geeft erg fijn en met veel respect voor de paarden les. De kinderen leren dat respect ook voor de pony's en paarden, samenwerken, je eigen energie gebruiken. Mijn dochter heeft heel erg veel plezier tijdens de lessen én leert ook nog eens goed zitten, in balans en met respect voor de pony. Er zijn fijne paarden en pony's die zoveel mogelijk buiten zijn samen met anderen. Daarom geen gefrustreerde of afgestompte dieren, maar goede leermeesters en juffen. Voor ons een super combinatie en aanrader!

Carolien uit Driebergen

17-01-2019 om 15:48 uur

Ha Esther, inmiddels zijn mijn dochter en meerdere kleinere buurtkids bij je aan het lessen. Als ik de verhalen van ze hoor krijg ik kippenvel. Wat ben je toch een bijzondere dame en horselady! Als ik voor mezelf spreek: ik wou dat toen ik 10 was van jou had les gekregen. Hoe jij zitten, balans houden, energie en leiding weet over te dragen is mind-blowing. Ik heb na één les bij jou er dingen voor mijn dagelijkse leven uitgehaald. Bijvoorbeeld: 'vanuit je ruggengraat leven ipv de voorkant'. Ik wil je enorm bedanken voor wat je ons allemaal geeft. Het is gewoon transformatie - en smaakt naar meer. Jij en Olav succes met jullie prachtige bedrijf! Hartegroet, C.

Kirsten uit Driebergen

11-12-2018 om 17:30 uur

Ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen met vertellen.
ik ontmoeten Esther toen ik 9 jaar oud was ( ik ben nu 20 jaar) om een lang verhaal te besparen vanaf de eerste les bij haar voelde ik ik mij zo op mijn gemak. en ik ben sinds die les nooit meer bij haar weg gegaan.

Horsesolutions heeft mij geinspireerd om ook mijn opleiding te gaan volgen,hippisch ondernemer paard en sport niveau 4 aan het aeres mbo in barneveld. die ik ook succevol heb afgerond. ik heb stage gelopen bij Horsesolutions. En heb hier heel veel kansen en doorgroei mogelijkheden gehad. ik heb zo veel geleerd van de centerd riding technieken. en werd hierdoor meer geinspireerd dat ik mijn reis zelfs doorzette naar een centerd riding bedrijf in spanje!

om weer bij horsesolutions terug te komen ben ik op mijn 9e jaar begonnen en ik ben niet meer van plan om weg te gaan. Het bedrijf brengt een zeer goede sfeer met zich mee en de kennis is ongekend, je bent nooit uitgeleerd! mijn doel is dan ook om met mijn lease paard de eventing sport te gaan beoefenen. dit doe ik onder de zeer deskundige begeleiding van Esther en olav.
Het is een fantastische rijschool waar iedereen zijn deskundigheid goed wil overbrengen en toepassen.erg betrouwbare paarden en omgeving met erg mooie uitrijmogelijkheden
en facaliteiten op het bedrijf!

Karin uit Ede

06-09-2018 om 13:08 uur

Petje af voor Esther en haar man Olaf die met zoveel liefde en passie hun stal in Ede runnen.
Kort nadat mijn dochter bij Esther met rijles was begonnen, heb ik zelf ook mijn lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan en de stap genomen om te gaan leren paardrijden. De manier van lesgeven waarbij het welzijn van ruiter én paard centraal staat voelde meteen goed.

Wat heb ik al een hoop geleerd in de afgelopen paar maanden. Uitgangspunt is telkens een juiste gecentreerde zit en een goede balans van je lichaam. Esther besteedt hier veel aandacht aan en leert het je allemaal stap voor stap in je eigen tempo. Op die manier leer je optimaal te voelen en mee te gaan in de bewegingen van het paard en reageert het met minimale hulpen op wat je vraagt. De paarden zijn je spiegel en zeer geduldig en betrouwbaar. Ze laten je precies zien wat jij met je lichaam communiceert en verliezen daarbij niet hun geduld. Als beginnend ruiter vind ik dat heel prettig en leerzaam. Meestal zie je dan meteen waar je jezelf op dat punt kunt verbeteren.

Naast een fijne samenwerking met het paard is bij Esther ook de verzorging ervan een belangrijk onderdeel. Ieder paard is een individu, heeft zijn eigen behoeften en daarmee persoonlijke verzorging nodig. Je leert hoe het paard subtiele signalen kan afgeven, maar ook zelf met andere ogen naar de omgeving te kijken.

Mijn belangstelling gaat ook uit naar de workshop Ogen Scholen om op die manier meer inzicht te krijgen in het bewegingsapparaat van het individuele paard en wat het nodig heeft om samen in goede harmonie te kunnen werken.

De liefdevolle visie en de persoonlijke aandacht, het geduld en vooral ook de humor van Esther maken dat ik na elke rijles weer vol energie naar huis ga! Ook ik hoop op deze fijne stal nog lang te mogen blijven rijden.

1/5 Volgende

Schrijf in het gastenboek

Naam:*
Woonplaats:
Bericht:*
Smileys:
Foto:
Spamfilter:* Wat is acht plus negen?